top of page

De tekeningen van Femke Van De Pontseele blijven hangen tot 13 Januari

"Kunst & Smaak" komt terug met een jonge Gentse lerares met een grote passie voor kunst en cultuur: 
Femke Van De Pontseele
Zij (1984) studeerde Romaanse Talen en Journalistiek, woonde een jaar in Parijs. Ze studeerde schilderkunst aan de Academie voor beeldende kunsten in Gent. In Venetië raakte ze in de ban van de schouwen en de torens die de stad sieren. Vanbinnen is de toren een besloten ruimte, die misschien een kat-in-doos effect had op zijn eigenaars. Die intimiteit staat in contrast met de sterkte die de toren uitstraalt als constructie. Soms stralen die torens veiligheid uit, soms ijdele trots of zelfs arrogante hoogmoed. Zo worden ze een metafoor voor de mens zelf.De tentoonstelling begint om 14u tot 20u en de werken blijven een maand in het restaurant hangen.Prijs per persoon: 15€,inbegrepen in de prijs: @ een ‘Sikulo Cocktails ’+ een bordje van ‘Sikulo Aperitiefhapjes’ of@ een 'Sikulo Wijn' + een bordje van 'Sikulo Aperitiefhapjes'*Betalen aan de kassa*Vrije ingang

"Kunst & Smaak" komt terug met "Music for wallpapers" by Paul Marèchal.
De kunstenaar Paul Marèchal volgde in 1985_1986 vrije grafiek aan het Sint-Lucas in Gent. Het liefst tekent hij met profileerpen en Chinese inkt. Een eenvoudig motief zoals een lijn of een cirkel herhaalt hij geduldig en superponeert hij tot een uniforme grijswaarde of een vreemde chaos zich concretiseert. De tekeningen zijn het perfecte tegenovergestelde van onwerpen met software. 
 

Het is een aaneenschakeling van onvolmaaktheden. In deze autistische gymnastiek neemt de kijker elk individueel onderdeel waar en voelt de quasi ondraaglijke saaiheid van het wordingsproces. De tentoongestelde werken uit 2016 en 2017 vormen een onderdeel van een reeks "music for wallpapers". Hierbij refereert men naar de essentie van de design van behangpapier.De tentoonstelling begint om 14u30 tot 20u30 en de tekeningen blijveen een maand in het restaurant hangen.

Prijs per persoon: 15€,inbegrepen in de prijs: 

@ een ‘Sikulo Spritz’+ een bordje van ‘Sikulo Aperitiefhapjes’ 

of

@ een 'Sikulo Wijn' + een bordje van 'Sikulo Aperitiefhapjes'

Betalen aan de kassa

Vrije ingang

Kunst & Smaak is een gezellig en cultureel event dat jonge italiaanse en belgische kunstenaars de kans wil geven hun werk te tonen. 
Tegelijkertijd kan u kennismaken met de Siciliaanse gerechten van chef Salvo en de wijnen die uit Sicilie komen.
Een geslaagde combinatie dus!
We starten met het werk van een jonge Italiaanse striptekenaar: 
Cecilia Valagussa. Haar werk is surreëel en poëtisch met een ironische ondertoon. 
Een streling voor het oog en de smaak!
De tentoonstelling begint om 17h00 tot 21h00 en zal een maand te bezichtigen zijn.
Prijs per persoon: 15€,
inbegrepen in de prijs: 
@ een ‘Sikulo Spritz’+ een bordje van ‘Sikulo Aperitiefhapjes’ 
of
@ een 'Sikulo Wijn' + een bordje van 'Sikulo Aperitiefhapjes'

*Betalen aan de kassa!
*De werken van de kunstenaar Cecilia Valagussa zijn te koop
!

bottom of page